Tegeltaxi Papendrecht

Heeft u tegels vervangen voor groen in uw tuin? Of bent u van plan dit te doen? Denk dan aan de Tegeltaxi. Deze service haalt uw overgebleven tegels op. Op deze pagina leest u hoe het in zijn werk gaat.

Waarom meer groen?

Een groene omgeving helpt hitte- en wateroverlast in uw wijk te voorkomen. Het is ook gezonder, maakt de lucht schoner en draagt bij aan het herstel van de biodiversiteit. 

Aanmelden voor actie tuintegels ophalen

Niet iedereen heeft de middelen of mogelijkheid om tegels zelf bij het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan 6 te Papendrecht in te leveren. Daarom biedt de gemeente Papendrecht deze inwoners tijdelijk de mogelijkheid overtollige tuintegels gratis op te laten halen. Deze actie wordt twee keer per jaar gehouden.

Voorjaarsactie 
Je kunt je tot 15 juli 2024 aanmelden voor de voorjaarsactie. Dat doe je via dit formulier . Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Hoe gaat het in zijn werk?
 • Jouw aanvraag wordt beoordeeld door de gemeente
 • De gemeente stuurt je per e-mail een bevestiging van deelname aan de actie
 • De gemeente informeert je over de manier waarop je de tuintegels moet aanbieden en het moment waarop de tuintegels worden opgehaald. Daarvoor geeft de gemeente jouw naam en adres door aan de aannemer die opdracht krijgt om de tuintegels op te halen
 • De aannemer haalt alleen tuintegels op die hebben plaatsgemaakt voor groen
 • De aannemer haalt alleen tuintegels op bij deelnemers aan de actie

Aanbieden tegels

Bied de tegels aan op een plek waar de vrachtwagen met autolaadkraan er makkelijk bij kan. De kraan heeft een bereik van ongeveer 5 meter. Je kunt de tegels de avond voor de afgesproken datum opstapelen in je voortuin, op de oprit of op straat. Let er wel goed op dat de tegels niemand in de weg staan. Zorg dat de tegels vóór 07:00 uur ’s ochtends op de afgesproken datum klaarstaan.

Maten tegels

De aannemer kan zowel stoeptegels als klinkers meenemen. Een tegel is 30×30 cm, van dat formaat gaan er 11 tegels in een vierkante meter. De aannemer kan ook grotere tegels meenemen, daarvan gaan er minder in een vierkante meter. De af te voeren stenen reken je altijd om naar vierkante meters. Op het inschrijfformulier geef je het totaal aantal af te voeren vierkante meters (m2) stenen op. 

Voorwaarden
 • Je vervangt de tuintegels in uw tuin door groen
 • De actie geldt alleen voor particuliere inwoners van de gemeente Papendrecht
 • De gemeente haalt de tuintegels op. De gemeente haalt geen zand, grond, hout of planten op*
 • De gemeente haalt minimaal 1 tot maximaal 100 vierkante meter (m2) tuintegels per huishouden op
 • Je legt de tuintegels netjes opgestapeld klaar op het afgesproken tijdstip. De tuintegels veroorzaken geen hinder voor andere gebruikers van de openbare ruimte
 • Tuintegels die niet netjes gestapeld of niet op tijd klaar liggen worden NIET opgehaald
 • De gemeente behoudt zich het recht om in bijzondere gevallen medewerking aan het ophalen van de tuintegels te weigeren
 • De gemeente kan binnen 3 maanden na het ophalen van de tuintegels controleren of je aan de voorwaarden van de actie hebt voldaan. 

* Voor het ophalen van grofvuil kun je een afspraak maken bij de afhaalservice van HVC. Als je zelf zand, grond, hout, planten of ander afval wilt wegbrengen naar het afvalbrengstation, kun je gratis gebruik maken van een aanhangwagen. Die kun je via de website van Du-Do Aanhangwagens voor twee uur huren. Je haalt deze aanhangwagen op bij Opnieuw en Co Papendrecht (Burgemeester Keijzerweg 22). Kijk voor meer informatie hierover op de website van Du-Do Aanhangwagens

Laat je gratis adviseren door de tuincoach

Wil jij jouw tuin ook klaar maken voor de toekomst, maar weet je niet goed waar te beginnen of wat in jouw tuin de mogelijkheden zijn? Laat je dan gratis adviseren door de tuincoach. Zij helpt je bij het maken van een plan voor een tuin die klaar is voor de toekomst. Daarnaast kan de tuincoach je wijzen op planten die hier van nature voorkomen. Door die in je tuin te plaatsen lever je zelf ook een bijdrage aan de hoeveelheid verschillende soorten insecten en planten in Papendrecht. Bekijk voor tips ook de Papendrechtse tuinplantenlijst.

Hoe je hulp van de tuincoach kunt aanvragen lees je op deze themapagina