Groendakscan

Wat goed dat u overweegt een groendak aan te leggen. Om u hierbij op weg te helpen kunt u zich op deze pagina vrijblijvend aanmelden voor de gratis groendakscan. Lees hieronder meer informatie over de actie die tot 1 december 2023 loopt.

Wat houdt de groendakscan in?

In samenwerking met de Groendakcoach organiseert Gemeente Papendrecht een groendak-actie. Bewoners uit Papendrecht kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis dakcontrole. Een dakexpert controleert of uw dak geschikt is voor een groendak. Hij kijk hiervoor naar verschillende aspecten, zoals de kwaliteit van het dak en de draagkracht van de constructie. Als uw dak geschikt blijkt voor de aanleg van een groendak, ontvangt u een vrijblijvende offerte van de Groendakcoach. U zit dus nergens aan vast.

De voordelen van een groendak

Een groen dak heeft veel voordelen:
•    het maakt de buurt groener
•    vangt per vierkante meter z'n 200 gram fijnstof en 25 liter water op
•    plantjes nemen dus veel water op en dat verkleint de kans op waterschade
•    het riool wordt minder belast
•    een groendak isoleert, het verkoelt de ruimte onder het dak in de zomer met wel 4 graden Celsius
•    plantjes beschermen het dak tegen zonlicht. Daardoor gaat een groendak twee keer zo lang mee als een normaal plat dak.

Hulp bij het kiezen van een groen dak
Er zijn verschillende soorten groendaken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een inheems biodivers bloemendak. Deze zogenaamde dakbloemenweide bevat 40 soorten planten, hierdoor is de biodiversiteit extra hoog. De Groendakcoach kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Aanmelden voor een gratis groendakscan

U kunt zich aanmelden voor de groendakscan via dit formulier

Aanmelden kan tot 1 december 2023. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Na uw aanmelding neemt iemand van de Groendakcoach contact met u op.

Subsidie Waterschap Rivierenland

Als u samen met uw buren groene daken gaat aanleggen, dan kunt u gebruik maken van de 'samen vergroenen-subsidie' van Waterschap Rivierenland. Het waterschap geeft 20 tot 50% subsidie aan inwoners, stichtingen en verenigingen die samen werken aan het klimaatbestendig maken van tuin, huis of straat. Kijk voor de voorwaarden op www.samenvergroenen.nl. Kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen van de samenvergroenen subsidie van Waterschap Rivierenland? De Groendakcoach helpt u daar graag bij.

Voorwaarden

De actie geldt alleen voor particuliere inwoners, stichtingen en verenigingen van de gemeente Papendrecht. U kunt 1 keer deelnemen aan deze actie. Op het aanmeldformulier geeft u de gemeente toestemming uw naam en adres door te geven aan groendakcoach.

groendak_nelly_dijkstra_foto groendakcoach 2023

Ontwikkeling van een plat dak tot een groen dak.  (Foto: Groendakcoach)