Bouwarchief inzien

Als u bouwplannen heeft, dan is het nuttig om te weten hoe de constructie van het pand is. Deze informatie kunt u opvragen bij de gemeente of het Regionaal Archief Dordrecht. Alleen gebouwen waarvoor vergunningen zijn verleend, zijn opgenomen in het bouwarchief.

Bouwdossiers (bouwvergunningen) van vóór 1990

Bouwdossiers van vóór 1990 zijn opgeslagen in het Regionaal Archief Dordrecht. In de studiezaal van Regionaal Archief Dordrecht kun u terecht voor het inzien van  bouwdossiers. Via de website van het Regionaal Archief Dordrecht kunt u controleren of het dossier aanwezig is en digitaal een afspraak maken.

Aanvraag bouwdossier (vóór 1990)

Bouwdossiers (bouwvergunningen) vanaf 1990

Bouwdossiers vanaf 1990 zijn bij de gemeente Papendrecht beschikbaar. Een aanvraag om een dossier uit het bouwarchief in te zien kunt u digitaal indienen. Binnen 5 tot 10 werkdagen ontvangt u een bericht waarin u wordt uitgenodigd het bouwdossier te komen inzien. U kunt vervolgens een afspraak maken, maar ook gewoon op de reguliere openingstijden (ma t/m vrij van 08:30 uur tot 14:30 uur) langskomen. We maken u erop attent dat het tijdens de inzage niet mogelijk is om specialistische vragen over de bouwtekeningen te stellen. Indien u dit wenst, dient u zelf een deskundig persoon mee te nemen.

Aanvraag bouwdossier (vanaf 1990)

Kosten

De kosten voor het opvragen van een bouwdossier (vanaf 1990) bij de gemeente Papendrecht bedragen:

  • € 0,50 (A-4 Kopie)
  • € 1,00 (A-3 Kopie)
  • € 8,40 (A-O formaat)