Openingstijden van winkels

In de gemeente Papendrecht mogen winkels open zijn op werkdagen en zaterdagen tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Op elke eerste en derde zondag van de maand mogen winkels tussen 12.00 uur en 18.00 uur geopend zijn. Voor feestdagen gelden andere openingstijden. Hierover leest u meer op deze pagina.

Koop- en feestdagen

Koopzondag

Het is toegestaan elke eerste en derde zondag van de maand tussen 12.00 uur en 18.00 uur geopend te zijn. Dit geldt ook voor Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag, Hemelvaartsdag en Tweede Kerstdag.

Feestdagen

Op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag is het niet toegestaan open te zijn. Op Goede Vrijdag, 4 mei (Dodenherdenking) en 24 december (Kerstavond) moeten winkels om 19.00 uur gesloten zijn.

Koopavond

In Papendrecht is het op vrijdag koopavond.

Ontheffing voor aangepaste openingstijden

Wilt u buiten de toegestane openingstijden geopend zijn, dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig van de gemeente. De kosten voor een ontheffing bedragen in het jaar 2022 € 34,32. Deze ontheffing vraagt u aan door middel van het contactformulier waarin u aangeeft:

  • de reden waarom u op een ander tijdstip geopend wilt zijn
  • dag en tijd wanneer u open wilt zijn
  • de plaats en het adres

Ontheffing op de zon- en feestdagenregeling is alleen mogelijk als er sprake is van een bijzondere en tijdelijke gelegenheid of als u goederen uitstalt. Voorbeelden hiervan zijn: feestelijkheden, bijeenkomsten, veilingen en beurzen. Bij een ontheffing voor openingstijden op werkdagen tussen 22.00 uur en 06.00 uur geldt dit niet.

Wilt U een brief sturen, dan stuurt U deze op naar:
Gemeente Papendrecht
t,a.v. team VVTH
Postbus 11
3350 AA PAPENDRECHT

U kunt ook mailen naar: info@papendrecht.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie stelt u uw vraag via het formulier "Vragen/opmerkingen over ondernemen in Papendrecht" of u neemt telefonisch contact op via telefoonnummer 14 078.

Wetgeving

De volgende wetgeving is van toepassing: