Ophaalservice HVC

Afvalinzamelaar HVC is verantwoordelijk voor een zorgvuldige inzameling van alle huishoudelijke afvalstoffen binnen de gemeente Papendrecht. U kunt een afspraak maken met de Ophaalservice van HVC, wanneer u een grote partij afval heeft. HVC kan maximaal 50 adressen per week afhandelen, dus vol=vol. Als de week vol is dan wordt u ingepland in de week daarop.

Wanneer u zelf niet in staat bent naar de Milieustraat (Willem Dreeslaan) te komen, kunt u gebruik maken van de ophaalservice. U kunt het volgende vuil door de Ophaalservice laten ophalen:

  • witgoed (huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, vriezers, wasmachines, vaatwassers, wasdrogers, inbouwovens, computers en televisies)
  • snoeiafval (afval dat niet in de groencontainer past, bijvoorbeeld een grote tak of stronk)
  • overig grofvuil (huishoudelijk afval dat te groot is voor de mini- of verzamelcontainer)

Vanaf 1-2-2022 is het ophalen van huishoudelijk grofvuil aan huis niet meer gratis. De bewoners moeten dan een tarief betalen van € 20,- per keer (zie bijlage).

Het brengen van huishoudelijk grofvuil naar het afvalbrengstation/milieustraat aan de Willem Dreeslaan blijft gratis.

Afspraak maken

Om gebruik te maken van de ophaalservice van HVC vult u het webformulier “Afspraak maken ophalen snoeiafval, witgoed of overig grofvuil in” in. Ook kunt u (op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur) rechtstreeks naar de klantentelefoon bellen op nummer 0800 - 0700. Wanneer u als bedrijf een afspraak wilt maken met de Ophaalservice, dan belt u met telefoonnummer 0800 - 0700.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van HVC.