Corrie Middelkoop ontvangt gouden gemeentespeld

Corrie ontving de gouden gemeentespeld voor haar maatschappelijke betrokkenheid bij Papendrecht.

Zij zet zich op vele vlakken vrijwillig in voor haar medemens en de gemeenschap. Zij was 14 jaar lang raadslid voor de gemeente Papendrecht.

Zoals burgemeester Margreet van Driel gisterenavond in haar speech zei; "Er is meer dan jouw inzet in de gemeenteraad alleen voor de gemeenschap. Zoals werkzaamheden voor SchuldHulpMaatje, waarbij vrijwilligers zich inzetten om mensen uit de schulden te krijgen en te houden. Collega’s van deze organisatie omschrijven jou niet alleen als een sympathieke dame die geïnteresseerd is in anderen, afspraken altijd nakomt en haar ‘mannetje’ staat. Maar vooral als iemand die met bevlogenheid en daadkracht staat voor SchuldHulpMaatje, en door -als een olievrouwtje contacten aan te halen met partnerorganisaties- deze vorm van hulp een enorme impuls heeft gegeven en weer stevig op de kaart heeft gezet. 

Ook op andere manieren zet je je in om armoede tegen te gaan. En je bent al vele jaren in de Bethlehemkerk in meerdere vrijwillige functies actief, waar onder als lid van de kerkenraad. Als voorzitter van het Overleg Kerken Papendrecht word je gekenschetst als een verbindende persoon tussen de kerken in Papendrecht. Ook in die rol word jij door mensen waarmee je werkt omschreven als ‘een heel prettig iemand om mee te werken. Ook iemand die weet wat ze wil en doelgericht aan het werk gaat. Niet zeuren, maar aan het werk. 

Daarnaast heb je in aanloop naar jouw afscheid gelukkig laten weten je in te blijven zetten voor een Papendrecht waarin mensen naar elkaar omkijken.
Vanwege al jouw verdiensten kijken wij als Papendrecht nu speciaal om naar jou. En ontvang je deze gouden gemeentespeld."